FITOPEDON® szolgáltatási csomagok

FITOPEDON® „A” CSOMAG

 1. A vízbázis, az áramforrás és a GSM hozzáférés a kezelt növénykultúra helyszínén található.
 2. A tápoldatozást és az öntözést az ICDC automatikusan, a telepített gyökérzónás (föld alatti, vagy felszíni) öntöző rendszeren keresztül végzi (Szükség szerint, akár naponta többször is ).
 3. A talaj és a környezet állapotváltozásának követése – telepített szondák segítségével – folyamatosan és automatikusan történik (legalább óránként).
 4. A növény fenodinamikai állapotváltozásának követése rendszeres ellenőrzéssel történik (Szükség szerint, de legalább heti 1 alkalommal).
 5. Megrendelő a szükséges mezőgazdasági munkákat (Különösen: talaj előkészítés, alaptrágyázás, vetés, palántázás, gyommentesítés, növényvédelem, betakarítás) az Együttműködési Megállapodásban meghatározott program szerint és minőségben hajtja végre.

  FITOPEDON® „B” CSOMAG   

 1. A vízbázis, az áramforrás és a GSM hozzáférés a kezelt növénykultúra helyszínén található.
 2. A tápoldatozást és az öntözést az ICDC automatikusan, a telepített esőztető (szórófejes, mikro szórófejes, lineár, center) öntöző rendszeren keresztül végzi (Szükség szerint, de legalább heti 1 alkalommal ).
 3. A talaj és a környezet állapotváltozásának követése – telepített szondák segítségével – folyamatosan és automatikusan történik (Min óránként ).
 4. A növény fenodinamikai állapotváltozásának követése rendszeres ellenőrzéssel történik (Szükség szerint, de min heti 1 alkalommal ).
 5. Megrendelő a szükséges mezőgazdasági munkákat (Különösen: talaj előkészítés, alaptrágyázás, vetés, palántázás, gyommentesítés, növényvédelem, betakarítás) az Együttműködési Megállapodásban meghatározott program szerint és minőségben hajtja végre.

FITOPEDON® „C” CSOMAG

 1. A vízbázis, az áramforrás vagy GSM hozzáférés a kezelt növénykultúra helyszínén nem található, de a Megrendelő telephelyén igen.
 2. A tápoldatozást az ICDC által előkészített tápoldattal, a FITOPEDON® által meghatározott program szerint, Megrendelő permetező géppel végzi (Szükség szerint, de legalább heti 1 alkalommal ).
 3. Az öntözést a FITOPEDON® által meghatározott program szerint, Megrendelő végzi.
 4. A talaj és a környezet állapotváltozásának követése – telepített szondák segítségével – folyamatosan és automatikusan történik (Min óránként ).
 5. A növény fenodinamikai állapotváltozásának követése rendszeres ellenőrzéssel történik (Szükség szerint, de min heti 1 alkalommal ).
 6. Megrendelő a szükséges mezőgazdasági munkákat (Különösen: talaj előkészítés, alaptrágyázás, vetés, palántázás, gyommentesítés, növényvédelem, betakarítás) az Együttműködési Megállapodásban meghatározott program szerint és minőségben hajtja végre.

 PRÓBA, vagy „D” CSOMAG

 1. A tápoldatozást az ICDC által előkészített tápoldattal, a FITOPEDON® által meghatározott program szerint, Megrendelő végzi.
 2. Az öntözést Megrendelő végzi.
 3. A talaj és a környezet állapotváltozásának követése a Megrendelő által rendszeresen közölt adatok alapján történik.
 4. A növény fenodinamikai állapotváltozásának követése a Megrendelő által rendszeresen közölt adatok alapján és rendszeres ellenőrzéssel történik (Szükség szerint ).

Szolgáltatási csomagokkal kapcsolatos gyakori kérdések:


A FITOPEDON® szolgáltatás működtetéséhez minimálisan a „C” Csomagban szereplő beavatkozás végrehajtása szükséges (Min heti 1 alk ).

A „D” Csomag esetében az ügyfelet nem kötik a szigorú adatszolgáltatási és az előírt Programhoz történő igazodási feltételek. Ezért ezt nem is hívjuk FITOPEDON® csomagnak, hanem ez az ún. TEST csomag. Ezt a csomagot egyedileg alakíthatjuk ki és az együttműködés tesztelésére, valamint a technológia kipróbálására szánjuk.

A „C” Csomag esetében ez meghatározott és kötelező és ellenőrzött.
A „D” Csomag esetében a gazdára van bízva, hogy mit vállal.

Az „A” és „B” csomag esetében az öntözés vezérlése automatikus és a központból vezérelt.
A „C” Csomag esetén pedig a egy program szerint meghatározott és a gazda által végre hajtandó.

Ez függ az adott tápanyagtól, a talaj típusától és szerkezetétől, a környezeti állapotoktól, valamint a növénytől is… ezenkívül az alkalmazott öntöző berendezés elhelyezkedésétől, típusától és állapotától. E tényezők felderítése és a hozzájuk történő folyamatos igazodás a FITOPEDON® szolgáltatás lényege.

Az „A” csomag gyökérzónás öntözőrendszerre épít, ezért sokkal kevesebb víz kell hozzá, valamint a tápanyagok gyorsabban és hatékonyabban jutnak el a gyökérhez. Tehát, olcsóbb, jobb és sokkal hatékonyabb.

A gyökérzónás öntöző rendszerek a leghatékonyabbak, azon belül is a föld alatti telepített öntöző csövek.

A Próba csomagot az ügyfél alakíthatja a lehetőségeihez, ezért akár „ki is léphet” a FITOPEDON® által javasolt szolgáltatási és technológiai keretek közül. " A pozitív hatások a programhoz történő igazodással, annak betartásával és/vagy megfelelő technológia alkalmazásával, beépítésével (ICDC, öntöző rendszer, permetező gép, stb ) erősen növekednek ".

Az együttműködés egy meghatározott program szerint történik. " A környezeti változások figyelembe vétele és az arra történő reagálás a program része ".
A FITOPEDON® Központból, vagy a képviselő útján az ügyfél értesítést kap a szükséges beavatkozásokról.